Kampen om jorden på Socialistiskt forum!

Lördagen den 22 november är det dags för det årliga Socialistiskt forum på ABF-huset i Stockholm! Självklart kommer vi finnas där med bokbord, och detta år har vi även satt ihop en föreläsning som vi hoppas att ni vill komma och lyssna på: ”Kampen om jorden och historieskrivningen”. Den kommer hållas i Palme-salen klockan 16-17, mer information finns nedan och på: http://abfstockholm.se/socforum/evenemang/kampen-om-jorden-och-historieskrivningen#sthash.f8hzlSNv.dpuf

Dagen kommer förstås vara späckad med föreläsningar, seminarium och film, så missa inte det!

Hela programmet hittar du här: http://abfstockholm.se/socforum/

Kampen om jorden och historieskrivningen

I en globaliserad värld blir behovet av alternativ journalistik och litteratur allt viktigare. Bangladesh förknippas oftast med textilfabriker, naturkatastrofer och korruption, men bakom tidningsrubrikerna sjuder det av facklig aktivism och blodiga strider om jord och försörjning. Vad händer i Bangladesh? Vad får vi läsa i de stora dagstidningarna, och vad får vi inte läsa? Kan alternativa berättelser påverka hur vi agerar i vår omvärld?

Per Erixon, författare
Daniel Wiklander och/eller Cecilia Irefalk, tidningen Arbetaren
Zarina Nahar Kabir, forskare på Karolinska Institutet och f.d. Director of Social Development Programme på BRAC i Bangladesh.

Arrangör: Federativs förlag / Arbetaren